PROJECT_

LEVENT LOFT

LOCATION_ISTANBUL, TURKEY
CLIENT_AKFEN HOLDING / YILDIZ HOLDING
YEAR_2005-2007
STATUS_BUILT
TYPE_RESIDENTIAL
USABLE AREA_32,500

SOCIAL SCULPTURE

The existing construction primarily started as an office building; the construction is redesigned as a residence within the Loft concept. The existing wall separating the building from the two adjacent factories is furbished as a “green wall”; next to it a natural atmosphere is created by the Zen gardens. The building is not only designed as a housing facility but also it is planned to be a high quality social venue. The entrance is made through the lobby; meeting rooms, health center, cafés and restaurants are the other public areas at this level. Offering an efficient, tranquil life style in modern day standards in “downtown”, LL is an alternative to the trendy condominiums built in suburbs. The complex is supported by the recent technologies. The large car park, storage, central heating and ventilation, security, maintenance services and “intelligent house” system grant a user-friendly environment and easy access. The long, thin planned building is located on a total 3,870sqm area, the front block consists of 11 stories above the ground floor, and the rear block is ground-floor +7 stories. Lofts are at various sizes and types; differing from 68 to 182sqm; including duplexes. The façade is perceived as an assortment of boxes;  each unique module shall be distinguished from outside due to the curtain system, a range of colors and light will be reflected from inside, as a method of benefiting functional solutions for esthetics purposes.


LOCATION_
RELATED_
SEE ALSO_