PROJECT_

SIPOPO CONGRESS CENTER

LOCATION_MALABO, EQUATORIAL GUINEA
CLIENT_“GE- PROYECTOS” / ONUR-SUMMA J.V.
YEAR_JANUARY 2011-JUNE 2011
STATUS_BUILT
TYPE_CULTURE
USABLE AREA_13,708

AFRICAN HARMONY

The Congress Center is situated by the ocean and surrounded by the woods. The lacy texture of the mesh behaves like sun break and grants a shady interior without hindering the accent of transparency, protecting the inner glass walls reduces heat that improves building’s energy efficiency. Double space atrium-lobby grants a feeling of spaciousness, and creates a wide circulation zone. The main conference hall is a rectangular space at the first floor, with a circular seating design, situated amid the structure and accessed through the connecting lobbies at three sides. The restaurant overlooking the bay is at the first floor flanked by the foyer.

 


RELATED_
SEE ALSO_